Nem akarták lekésni a repülőt a pedagógusok, lazán otthagytak egy diákot Portugáliában

Ezt a felelőtlenséget! A Szilágy megyei csoporttal utazó diáknak nem érkezett meg időben a gyorsteszt-eredménye, ezért a repülőtéren maradt, segítség nélkül.

Hirdetés

A zsibói gimnázium három diákja két pedagógus kíséretében utazott ki Portugáliába egy Erasmus-program keretében, és minden rendben, terv szerint zajlott – egészen a visszautazásig.

Az ötfős csoport már repülőjeggyel a kézben várakozott a lisszaboni reptéren, az utazás előtt viszont fel kellett mutatniuk egy negatív koronavírus-tesztet. Igen ám, csak az indulás pillanatáig az egyik diák teszteredménye nem érkezett meg, ezért a pedagógusok úgy döntöttek, egyszerűen ott hagyják a 14 éves lányt a repülőtéren, hogy a megvásárolt jegyek ne vesszenek kárba.

Adtak a diáknak 40 eurót élelemre és egy új tesztre, sok szerencsét kívántak neki, aztán négyen felszálltak a repülőre anélkül, hogy a gyerek szüleit értesítették volna. Végül a diák telefonált haza, miután a beszállókártyát nem tudta kitölteni, ekkor értesítették a portugál hatóságokat, s végül egy helyi pedagógus segítségével tudott hazautazni, egy másik járattal.

Vasile Bulgărean Szilágy megye főtanfelügyelője nettó felelőtlenségnek nevezte a történteket és hivatalból eljárást kezdeményezett a pedagógusok ellen, s az sem kizárt, hogy a történtek miatt új állást kell keresniük.

Hirdetés