Nehéz idők jönnek: egy rakás agyonfizetett csendőrparancsnok nézhet új állás után

És felkészülnek a rendőrök is.

Hirdetés

Nehéz idők járnak a román csendőrség vezetőire: ők is áldozatul esnek a belügyminisztérium által bevezetni kívánt karcsúsításnak.

Ez nem azt jelenti, hogy annyit kell fogyniuk, hogy fél év múlva két számmal kisebb egyenruhát kelljen rájuk szabni – ezzel is takarékoskodva a szöveten –, hanem azt, hogy egy rakás, nagy fizetéssel járó vezetői tisztséget szüntetnek meg.

Marcel Vela belügyminiszter hétfőn jelentette be a számos, sokcsillagos kék egyenruhás számára szomorú hírt, hogy a minisztériumnak alárendelt fegyveres rendvédelmi intézményekben takarékossági okokból átszervezések lesznek.

A hét végére már el is dől, hogy hol mit lépnek, ám elárulta: a csendőrséggel már megállapodott, hogy a határrendészet mintájára szervezik át, amely öt regionális parancsnoksággal rendelkezik az eddigi 40 megyei helyett.

„A belügyminisztérium számára ez jó lesz, mivel csökken a nagyon nagy fizetéssel járó vezetői tisztségek száma, így több pénz marad például a felszerelésekre”

Hirdetés

– mondta Vela.

A rendőrségnél is költségcsökkentések várhatók, de még nem biztos, hogy ugyanilyen módon – a miniszter a rendőrségi vezetőktől várja a javaslatokat.

Annyi azonban bizonyos: a rendőrségen is csökkenteni akarják a jókora pénzeket szakító íróasztalhuszárok számát.

Hirdetés