Ne most akarjon Brüsszelbe utazni: a belgák az egész Székelyföldet vörös zónába vágták

Románia számos más régiójával együtt.

Hirdetés

A belga hatóságok nem akarnak kockáztatni, és ha nem is Románia egészét, de a nagyobbik részét vörös zónává nyilvánították koronavírus-szempontból.

Ez annyit jelent, hogy aki az érintett megyékből érkezik Belgiumba, annak kötelező módon koronavírus-tesztet kell végeztetnie, majd 14 napra karanténba kell vonulnia.

Az intézkedés a Székelyföldet is érinti.

Konkrétan augusztus elsejétől a következő romániai régiókat sorolja Belgium vörös, tehát fokozottan kockázatos kategóriába: középső régió (Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben megye), délkeleti régió (Brăila, Buzău, Konstanca, Galac, Tulcea, Vrancea); dél-munténiai régió (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman); Olténia délnyugati régiója (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).

De ha a nyári szabadságolási időszakban minden áron sörturistáskodni akar, akkor még egy rossz hírünk van: a cseh hatóságok egész Romániát vörös zónává nyilvánították.

Hirdetés

Ezért aki Romániából érkezik, annak azonnal értesítenie kell a lakhelye szerint illetékes tisztiorvosi szolgálatot, és saját költségen koronavírus-tesztet kell végeztetnie.

Már abban az esetben, ha az egészségügyi hatóságok eleve nem küldték karanténba.

Lehet, hogy idén sokaknak be kell érniük a szupermarketokban kapható belga és cseh sörökkel.

Hirdetés