Napokig rá se hederítettek a felrobbant kolozsvári panzióban, hogy szivárog a gáz

Így nem csoda, hogy végül a levegőbe repült az épület.

Hirdetés

Az előzetes vizsgálatok szerint emberi mulasztás okozhatta azt a péntek reggeli kolozsvári robbanást, amelyben egy 37 éves nő életét vesztette, két férfi pedig égési sérüléseket szenvedett.

Mint megírtuk, a robbanás a város Tóköz nevű negyedében, egy panzióban következett be, a tűzoltók pedig már akkor azt közölték, hogy minden bizonnyal gázszivárgás okozta.

Azóta kiderült: a szomszédok már

jó két napja gázszagot éreztek, de senki sem értesítette az illetékes hatóságokat.

A vizsgálat eddigi eredményei szerint a gáz a panzió földszintjén szivárgott, ahol a nő – aki állásinterjúra érkezett a városba, és a hírek szerint Zsombolya alpolgármesterének a lánya volt – aludt.

Az emeleten két Hargita megyei férfi szállt meg, a gyanú szerint a robbanás akkor következhetett be, amikor egyikük felgyújtotta a villanyt, és szikra keletkezett.

Az ügy egyik furcsasága, hogy a

tűzoltókat csupán 21 perccel a robbanás után értesítették,

Hirdetés

ezt követően viszont hét perc alatt már a helyszínen is voltak.

A robbanásban a panzió teljesen kiégett, súlyosan megrongálódott a szemben levő állatorvosi rendelő és több, ott parkoló autó, a szomszédos lakások ablakai pedig betörtek.

Az ügyben büntetőeljárás indult a panzió tulajdonosai ellen, mivel a gyanú szerint azzal, hogy nem jelentették időben a gázszivárgást, hozzájárultak a tragédia bekövetkeztéhez.

Hirdetés