Na, mit gondol, otthon találták a rendőrök a korrupció miatt elítélt dúsgazdag üzletembert?

Furcsa fordulatot vett Ioan Niculae ügye.

Hirdetés

FRISSÍTÉS

Az üzletembert letartóztatták pénteken a bukaresti Otopeni repülőtéren, miután hazatért Olaszországból. Az Antena3 televízió telefonon érte el csütörtök este Ioan Niculaet, aki elmondta, Olaszországba utazott, ahol egy klinikán kapott kezelést, de pénteken visszatér Romániába.

Meglehetősen különösen alakult a csütörtökön délután korrupció miatt jogerősen öt év börtönre ítélt különc üzletember, Ioan Niculae ügye.

A rendőrség csütörtökön este az ilyenkor szokásos eljárás szerint udvariasan becsengetett Niculae Teleorman megyei birtokának kapuján, hogy akkor jöttek bevinni az újdonsült börtönlakót.

Igen ám, csakhogy nem találták otthon, ezért aztán körözést adtak ki ellene.

Nem ő lenne az első, jogerősen elítélt közismert személy, aki külföldre szökött az ítélet végrehajtása elől, úgyhogy ez nem is annyira meglepő.

Csakhogy itt következett a példátlan fordulat.

Olyan ugyanis nem sűrűn szokott előfordulni, hogy az elítélt egy hírtelevízióban élőben jelentkezzen be, elárulja, hol tartózkodik, és azt ígérje: hazatér letölteni a büntetését.

Hirdetés

Márpedig Niculae pontosan ezt tette: csütörtökön este az Antena 3 hírcsatornának nyilatkozva közölte, hogy Olaszországban tartózkodik, ahol egy klinikán kezelteti magát.

Bár a kezelése vasárnapig tartott volna, az ítéletről értesülve kiutaltatta magát, és azt ígéri: pénteken hazatér Romániába.

Egyes értesülések szerint a felesége meg is mutatta a rendőrségnek a repülőjegyről készült fényképet.

Elvileg gond nélkül felszállhat a gépre, mivel megkapta a koronavírus elleni oltást. Egyébként a beszámolók szerint súlyos apnoé, azaz alvás közbeni légzésleállás miatt kezelik Olaszországban.

Nos, ha valóban hazatér, az valóban újdonság számba menne.

Ha minden igaz, pénteken kiderül.

Hirdetés