Most már tény: Romániában él a világ legidősebb férfiúja

Ebben az egyik-szem-sír-a-másik-nevet „versenyben” a bukaresti Dumitru Comănescu előtt tiszteleg a világ.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk arról, hogy 113 éves születésnapja előtt kicsivel elhunyt a legöregebb férfiként nyilvántartott japán Csitetszu Watanabe (aki 1907. március 5-én született, mellesleg ugyanazon a napon, mint jelen cikk szerzője). Így aztán a világranglistás második helyezett, a brit Robert (Bob) Weighton lépett az első helyre, aki 1908. március 29-én született, a második pedig egy nyugalmazott bukaresti agrármérnök, Dumitru Comănescu lett, aki 1908. november 8-án látta meg a napvilágot.

És ezért írtuk fentebb azt, hogy ez a „verseny” kicsit olyan, hogy az egyik szem sír, a másik nevet. Mert az elsőséghez az kell, hogy az elöl élők elhunyjanak. Nos, a szomorú valóság az, hogy az eddigi világelső, Bob Weighton május 28-án elhunyt. Az örömös része a történetnek pedig az, hogy ezzel Comănescu úr lett a világ legidősebb férfia.

A világelső meghatottan vette tudomásul a tényt, és igen elegánsan az volt az első dolga, hogy részvétét fejezte ki Weighton úr elhunyta kapcsán.

Comănescu úr ugyanakkor elárulta, mi a hosszú élet titka, legalábbis az ő esetében: a családban honoló szeretet. Nos, ezzel maradéktalanul egyet tudunk érteni.

Jó egészséget, korrekorder úr! És ahogy a német mondja: Bis hundertzwanzig!

Hirdetés