Most csak kenőpénzt kért az autóvezetői vizsgán nyújtott segítségért szexuális szolgáltatásokat kérő rendőr

Mert ha egyszer egy üzlet beindul…

Hirdetés

Úgy tűnik, korrupciófüggővé vált az a Kovászna megyében dolgozó rendőr, aki ellen már másodszor emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) vesztegetés elfogadása miatt.

Az egyébként Neamţ megyéből a háromszéki rendőrség jogosítványok kiállításával és gépjárművek forgalomba iratásával foglalkozó osztályára áthelyezett Adrian Costel Anton ellen idén februárban született alapfokú ítélet a Kovászna megyei törvényszéken, miután egy társával együtt négy évvel ezelőtt több vizsgázótól is csúszópénzt kért annak fejében, hogy átengedje őket a gépjármű-vezetői vizsgán.

A tarifa 250 lejtől 400 lejig terjedt.

Ám nem maradt meg ezen az amatőr szinten: olyan, nőnemű vizsgázó is volt, akitől szexuális szolgáltatásokat kért. Ennek fejében azonban már súgott is neki az elméleti vizsgán.

Hogy ez nem feltétlenül lehetett egyedi eset, az abból gyanítható, hogy az ügyészek által lehallgatott egyik telefonbeszélgetésében a felettese megrótta, mondván: férjezett nőkkel ne kezdjen ki, különben arra eszmél, hogy valaki leszúrja, vagy rálő.

Miután lebukott, a DNA vádat emelt ellene, idén február negyedikén pedig 2 év, 9 hónap és 10 nap szabadságvesztésre ítélték alapfokon, négy év próbaidőre felfüggesztve.

Emellett két évre eltiltották az állampolgári jogai gyakorlásától, valamint a vizsgáztatástól.

Hirdetés

Sőt 4235 lej és 1100 euró elkobzásáról is döntöttek, valamint 90 napos közmunkára kötelezték.

Az ítélet ellen fellebbeztek, így a brassói táblabíróság mondja ki majd a végső szót.

De emberünk nem ússza meg ennyivel: kiderült, hogy a DNA továbbra is résen volt. Ezért aztán egy másik, 300 lejes vesztegetés miatt is eljárás indult ellene, ami nyomán múlt héten emeltek ellene és a vesztegető ellen vádat.

Úgyhogy ne csodálkozzunk, ha annyi baleset történik a romániai közutakon – hiszen a jogosítvány megszerzéséhez a jelek szerint csak a lúzereknek kell megtanulniuk vezetni, na meg a KRESZ-t.

Hirdetés