Most akár ön is megvásárolhatja Elena Udrea egyik autóját

Az adóhivatal elárverezi őket, hogy így térítse meg az általa okozott anyagi kárt.

Hirdetés

Ha akad olyan, aki szeretné megszerezni egy olyan, kétes hírű politikai celeb valamely vagyontárgyát, mint a korrupció miatt jogerős börtönbüntetését töltő volt idegenforgalmi és fejlesztési miniszter, Elena Udrea, akkor most itt a kiváló alkalom, hogy megtegye.

Az adóhivatal ugyanis most úgy döntött, hogy árverésre bocsátja a volt tárcavezető két gépkocsiját, illetve néhány általa birtokolt telket.

Ha azonban azt hinnék, hogy holmi új gyártású, csillogó-villogó luxusjárgányokról van szó, nem is tévedhetnének nagyobbat:

egy 17 éves Mercedes és egy 10 éves Fiat 500-as kerül kalapács alá.

Igaz, az adóhivatal ennek ellenére nem szívbajos: a Mercedes Benz S500-asért 7685, a Fiatért pedig 7158 eurós kikiáltási árat hirdetett meg.

A fekete, automata sebességváltós, benzinüzemű Mercedes a hivatalos adatok szerint 201 418 kilométert futott, a szintén automata váltós, fehér, ugyancsak benzines Fiat pedig 70 547-et.

Persze a nagyobb bevételt a hat telektől remélik az adóhatóság illetékesei, ezekért ugyanis összesen több mint 793 000 eurót kérnének.

Persze ez még mindig nem fedezné a bíróság által megállapított kárt, eszerint ugyanis

Udrea több mint 9 millió lejjel károsította meg az államkasszát.

Hirdetés

Az adóhatóság gyakran árverezi el elítélt személyek vagyontárgyait, illetve ingatlanait, hogy legalább az okozott kár egy része megtérüljön.

Ha elsőre nem sikerül túladni rajtuk, második alkalommal már az eredeti árhoz képest 25 százalékkal kevesebb a kikiáltási ár, és ha ez sem sikeres, akkor a harmadikon újabb 25 százalékot engedne.

Ezt követően viszont tovább már nem csökkentik az összeget.

Mint ismert, Udreát a Bute-gála-perben ítélték hat év szabadságvesztésre  vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A vádirat szerint Udrea több közbeszerzési eljárás során a szerződés értékének tíz százalékát kitevő kenőpénzt kért üzletemberektől.

A jogerős ítélet elől megpróbált Görögországba menekülni, de Bulgáriában elkapták, és néhány hetes huzavona után kiadták a román hatóságoknak, így most éppen rácsok mögött tartózkodik, bár legújabb folyamodványában szeretné az elejétől újra tárgyaltatni a perét.

Hirdetés