Mitől kell tartaniuk a francia futballszurkolónak Kolozsváron? Hát a medvéktől!

Mi mástól?

Hirdetés

A romániai medvéknek olyan rossz hírük van, hogy a francia nagykövetség még a Kolozsvári CFR és a francia Rennes közötti, Kolozsváron megtartandó Európa Liga-mérkőzés kapcsán is a medveveszélyre figyelmezteti a kincses városba készülő francia szurkolókat.

A nagykövetség által a meccs előtt kiadott figyelmeztetés szerint a romániai hegyek jelenős, mintegy 6000 egyedből álló medvepopulációnak szolgálnak otthonul, amelyek rendszeresen rátámadnak a turistákra, és ezen támadások némelyike halálos.

Ezért aztán óvatosságra intik a szurkolókat, különösen arra az esetre, ha medveboccsal találkoznak.

Azt a jó tanácsot adják, hogy ilyenkor ne tegyenek hirtelen mozdulatot, ne közeledjenek az állathoz, ne etessék, és hagyjanak számára menekülési útvonalat.

Emellett a földrengésveszélyre és az utcai lopásokra is felhívják a figyelmet.

A nagykövetségnek annyiban tényleg igaza van, hogy lassan már nem telik el nap medvetámadás nélkül, és valóban történtek már halálesetek is emiatt.

Hirdetés

Csak hát ezek rendszerint vagy valahol a természetben, vagy a települések határában történtek.

Futballstadionban vagy a francia szurkerek által a meccs előtt és után várhatóan felkeresendő kolozsvári belvárosi kocsmákban viszont még egyszer sem.

Bár ha a CFR vezetőinek van némi humoruk, akkor a Rennes elleni november hetedikei meccsen egy medvével végeztetik el a kezdőrúgást.

Hirdetés