Mit tesz a politika az emberrel, Rareş Bogdanból például kihozta az antinackót

Hirtelen nemzetiségvédő lett a PNL-politikus, aki újságíró korában veszettül soviniszta volt.

Hirdetés

Ritka primitív módon kommentálta Olguţa Vasilescu, Viorica Dăncilă PSD-s államfőjelölt kampányfőnöke Klaus Iohannis egyik kijelentését. Az újrázásra készülő jelenlegi államfő ugyanis egy szombati, besztercei kampányrendezvényen azt merészelte mondani támogatóinak, hogy az elnökválasztás második fordulóját fölényes többséggel kell megnyerni, ez majd megmutatja, hol van a PSD helye: ellenzékben. Iohannis úgy fogalmazott: nem választási versenyben, hanem háborúban van a szodiáldemokratákkal.

Olguţa Vasilescu erre este a televízióban kifakadt, hogy Iohannis koncentrációstábor-főnöknek képzeli magát, aki át akarja nevelni a PSD-seket.

Több sem kellett Rareş Bogdan korábbi televíziós megmondóembernek, újdonsült liberális politikusnak és EP-képviselőnek, a Digi 24 hírtelevízió megkeresésére közölte, hogy bűnvádi feljelentést tesz Vasilescu ellen idegengyűlölő kijelentései miatt. „Kiveheted az embert a PRM-ből, de a PRM-t az emberből soha” – utalt Bogdan arra, hogy Olguţa Vasilescu a szélsőséges, xenofób és soviniszta Nagy-Románia Párt színeiben vált politikussá.

Rareş Bogdan szerint ezzel a „veszélyes retorikával” a PSD félelmet próbál kelteni, hogy így radikalizálja és ösztönözze szavazásra az embereket.

„Feljelentést teszünk. Egy német etnikumú emberről van szó, akit a szebeniek négyszer megválasztottak, az ország lakossága is öt évvel ezelőtt és egy héttel korábban is 3,7 millió szavazatot kapott, és akit ez a nép elismer. Nem jöhetsz a végtelenségig azzal, hogy megpróbálod az idegengyűlöletet táplálni egy olyan társadalomban, amelynek európaivá kell válnia”

Hirdetés

– védte Rareş Bogdan Iohannist arra utalva, hogy PSD-politikusok rendszeresen összefüggésbe hozzák az államfőt a második világháborús német nácikkal.

Érdekes módon a PNL-politikus megfeledkezik arról, hogy a Realitatea televízió esti műsorának vezetőjeként ő maga kőkemény soviniszta és nacionalista kampányt folytatott és éveken át rendszeresen hergelte a közvéleményt az erdélyi magyarok ellen.

Hirdetés