Milyen kovid? A szabálytagadó honatyák már a parlament alakuló ülésén kiviselték magukat

Beltéri étteremben falatozó szenátorok? Pipa! A járvány miatti óvintézkedések ellen hergelő, maszk nélkül sétáló törvényhozó? Pipa!

Hirdetés

Jó tudni, hogy egy csomó felelőtlen arcot sikerült (ismét) szenátori és képviselői mandátumhoz juttatni a parlamenti választások alkalmával, akik nagy ívben tojnak a hatályos egészségügyi óvintézkedésre, s már a parlament alakuló ülésén megfeledkeztek arról, hogy nem ártana példásan viselkedni, ha már hivatalosan is törvényhozónak számítanak.

A hétfői ülést követően például lencsevégre kaptak több honatyát is, akik olyan lazán ebédelnek a szenátus vendéglőjében, mintha nem tudnák, hogy Bukarestben a fertőzöttségi ráta miatt az éttermek csak és kizárólag elvitelre készíthetnek ételt, ráadásul az erről szóló figyelmeztetést az egyik tévécsatorna riportere az orruk alá is dörgölte egy felvétel tanúsága szerint.

Ettől persze nem zavarodtak össze öltönyösék, olyan nyugalommal falatoztak tovább – miközben a háttérben a román himnusz szól –, mintha 2019-et írnánk, és a fél világ nem reszketne egy bizonyos pandémia miatt.

Az alakuló ülésen egyébként a Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) sztárszenátora, a feltűnési viszketegségben szenvedő Diana Şoşoacă is úgy mutatkozott be, ahogy azt a korábbi nyilatkozatai alapján elképzeltük: természetesen maszk nélkül sétált be a terembe – azt állítja, orvosi javaslatra nem hordhat ilyesmit –, amiből aztán akkora botrány lett, hogy még az ügyvivő kormányfő is az ügy kivizsgálását követelte.

Nicolae Ciucă ráparancsolt az egészségügyi tárca illetékeseire, nézzék már meg, Şoşoacă miféle papírral tudja igazolni az állítását. Szépen indul, nagyon szépen…

Hirdetés