Mi van Iohannis elnök úr fülében? (VIDEÓ) (KVÍZ) (NEVETÉS)

A szocik szerint füles. Mégpedig a bal oldaliban. Mert, ugye, magától beszélni se tud.

Hirdetés

Beszámoltunk arról, hogy Klaus Iohannis elnök (és elnökjelölt) úr a szerdai szent napon megtartotta élete leghosszabb és ennek következtében legsemmitmondóbb sajtótájékoztatóját. Hurrá!

Persze, fő ellenfele, Viorica Dăncilă pártkatonái figyeltek ám piszkosul, hogy és hol találhatnak fogást az elnöki beszély meddőhányójában. És ismerjük a mondást: aki keres, talál!

Elsőként Florian Bodog PSD-s szenátor (Nem tudják, ki az??? Hiszen egészségügyi miniszter is volt, hát hogy a fenébe ne emlékezzünk rá! Na jó, ha nem, nem…) ugrasztotta ki a nyulat a bokorból: közzétett egy naaagy leleplező bejegyzést a Facebook-oldalán, amelyben… na de tessék, idézzük a jóembert:

„Nem hiszem el! A nagy Iohannisnak súgni kell!” Mert másképp nem képes válaszolni az újságírók kérdéseire. Most már világos, miért nem akar közvetlen csörtét Viorica Dăncilával: fél, hogy senki sem tudja a fülébe sugdosni a válaszokat!”

Mellesleg a félelem benne is lehet a pakliban. Iohannis úrnak is van Achilles-sarka. Emlékeznek arra a valóban történelmi kérdésre, amelyet egy hasonló elnökjelölti vitán Emil Constantinescu tett fel Ion Iliescunak 1996-ban? Hisz ön Istenben, Iliescu úr? Itt van, meg lehet nézni:

Szóval, könnyen el tudjuk képzelni, hogy Dăncilă asszony felteszi a kényelmetlen kérdést az elnök úr hat házáról. Egy szász, hat ház. 🙂

Na de a füleshez visszatérve: amint látták, Bodog úr egy fotókollázst is elhelyezett a bejegyzésében. És valóban, úgy tűnik, mintha Iohannis úr füléből kilógna valami fehér. Fehéres. Izé.

És ha már megvolt a virális hír, terjedni is kezdett. Gabriela Firea, Bukarest főpolgármester asszonya is sietett kitenni a kollázst, egy hasonlóan epés bejegyzés kíséretében. Mert na, azért ezt nem lehet kihagyni. (Később, miután kiderült, hogy ez a bomba nem robban, csendben törölte.)

Igen ám, de a liberálisok sem voltak restek. És valljuk be, könnyű cáfolni egy ilyen hírt. Kitettek szépen egy fotót az elnök úrról (a sajtótájékoztatón készült, persze), profilból. És ott biza csak Iohannis úr hallószerve látszik. A fehéres izé nem.

Hirdetés

Ja, egy újságíró már ott helyben feltette a füles fogas kérdést az elnök(jelölt) úrnak, aki a maga kovbojosan szűkszavú módján válaszolt. A jobb fülébe dugta mutatóujját, s azt mondta: Itt nincs. Aztán a bal fülébe dugta ujját, s azt mondta: Itt nincs. Aztán megkopogtatta a fejét, s azt mondta: Azt hiszem… és szélesvásznú kacajjal folytatta. Érdemes megfigyelni: még ezt a rövid mondatot sem mondta ki végig. A közérthetőség kedvéért: Azt hiszem, itt van. Vagyis nem a füles, az ész. Na de tessék nézni, tényleg vicces (34 másodperctől):

És akkor a végére hagytunk egy kis kvízt. Önök szerint mi van Iohannis elnök(jelölt) úr fülében?

a. Levegő

b. Fülsár

c. Füles, csak ravaszul elrejtőzik, mikor kell

d. Miniatürizált kínai médiastratégák

e. Kelemen Hunor, mint kisebbségi sorstárs

Hirdetés