Megtarthatja Grindeanu a felajánlott palack bort, nem készült el időre a temesvári körgyűrű

Sőt nem is tudni, mikorra készül el, mert a kivitelezővel felbontják a szerződést.

Hirdetés

A jelek szerint nem volt elég motiváló az olasz Tirrena Scavi cég számára a Sorin Grindeanu közlekedési miniszter által gálánsan felajánlott palack bor, amit a kivitelező akkor kapott volna meg, ha határidőre befejezi a Temesvárt déli irányban elkerülő körgyűrűt.

Az útszakaszt az idei év végéig kellett volna átadni a forgalomnak, de még most is csak 58,2 százalékban készült el, így a jelenlegi becslések szerint legfeljebb jövő év végén indulhat meg rajta a forgalom.

A közlekedési illetékesek emiatt meg is büntetik a céget: mint az országos közútkezelő (CNAIR) bejelentette,

az összes, hatályos szerződést felbontják az olaszokkal,

mivel nem csupán a temesvári körgyűrű építése nem haladt a kellő ütemben, hanem a Craiova-Pitești gyorsforgalmi út és a bukaresti körgyűrű azon szakaszáé sem, amelynek építésével őket bízták meg.

Az ügy válhatóan bíróság elé kerül, az olaszok ugyanis minden bizonnyal nem szívesen mondanának le a zsíros megbízatásról.

A szerződésbontás amúgy már rég a levegőben lógott,

Hirdetés

a frissen kinevezett Grindeanu éppen ezért látogatott még tavaly novemberben el a temesvári körgyűrű építőtelepére, hogy megmossa a lomhán haladó olasz illetékesek fejét, és mintegy motiválandó őket, ekkor ajánlotta fel nekik a palack bort arra az esetre, ha az eredeti határidőre elkészülnek a munkával.

Úgy tűnik azonban, hogy felajánlását nem értékelték elég bőkezűnek, talán egy adag tenger gyümölcseit is elvártak volna farfalle tésztával.

Vagy legalább egy pizzát.

Hirdetés