Megszűnt az eljárás a szenátor ellen, aki karanténba juttatta a kormányt, majd a családját és kollégáit is megfertőzte

A felelőtlen Vergil Chițac ellen márciusban indított bűnvádi eljárást a főügyészség, aztán csoda történt.

Hirdetés

Micsoda meglepetés! A főügyészség megszüntette a koronavírust felelőtlenül terjesztő Vergil Chițac liberális szenátor ellen indított eljárást, aki most fellélegezhet, és nyugodtan kampányolhat tovább a konstancai polgármesteri székért, nem zavarják tovább szegényt.

Pedig Chițac volt az, aki februárban, egy brüsszeli NATO-találkozóról hazatérve nem tartotta be a karanténra vonatkozó szabályokat, aztán márciusban kiderült, hogy koronavírusos, de előtte még részt vett egy pártgyűlésen is, ennek köszönhetően a teljes kormány házi karanténba vonult.

Mi több, időközben a feleségét, a fiát és az asszisztensét is megfertőzte koronavírussal, de neki köszönhette a betegséget Lucian Heiuș PNL-s képviselő, Déva polgármestere, Florin Oancea és Adrian David Nicolae városmenedzser is. Persze hősünk nem volt hajlandó betartani a biztonsági előírásokat sem, amikor kórházba szállították, nem feküdt be például az ilyenkor használatos fóliaágyba és maszkot sem viselt.

A főügyészség szerint azonban ez semmit nem jelent, és most úgy döntött, hogy a járvány elleni küzdelem meghiúsításának ügyében indított eljárást szépen lezárja. Nincs itt semmi látnivaló.

Hirdetés