Mégsem borította fel a brüsszeli asztalt az agrárminiszter, teherautóval ütközött egy busz – hírmix

Egy Bihar megyei településen pedig még az ortodox templomban is lopták az áramot.

Hirdetés

Várható volt: még Ciolacu is mentegetőzik a nagyszájú Barbu miatt

Hétfőn, egy marosvásárhelyi gazdákkal folytatott megbeszélésen Florin Barbu mezőgazdasági miniszter nagy bőszen kijelentette, hogy ő márpedig másnap elutazik Brüsszelbe, és ha nem sikerül kiharcolnia, hogy Románia idén is mentes legyen a helyes mezőgazdasági gyakorlat uniós szabályrendszerének (GAEC) 7-es és 8-as pontja alól, akkor az asztalra fog csapni, és kérni fogja az uniós mezőgazdasági biztos, Janusz Wojciechowski lemondását. Keddre alighanem jól letolták a főnökei, mert hirtelen megváltozott a narratíva. Itthon Marcel Ciolacu miniszterelnök, Brüsszelben pedig Barbu magyarázta el a sajtónak, hogy valójában nem azt mondta, amit egy nappal korábban mindenki hallott. Hanem az úgy van, hogy semmi asztalra csapás, meg lemondásra való felszólítás nincsen, ha mégsem sikerül kiharcolni a kért dolgokat, akkor Barbu maximum egy sóhaj kíséretében majd megjegyzi, hogy ha nem tudják a gazdák gondjait megoldani, akkor hazamehetnének ők, miniszterek, illetve az EU-s biztos is. Így is történt kedden a minisztertanács ülésén: nem volt se asztalra csapás, se lemondásra felszólítás, csak egy halvány megjegyzésféle a fent vázolt tartalommal. Szóval megmutattuk nekik, mint az elit öngyilkos alakulat a Brian életében.

Még az ortodox templom is lopta az áramot egy Bihar megyei településen

Bihar megyében található Vaskoh (Vaşcău) városa, innen származik a következő hír. Az Electrica áramszolgáltatónak feltűnt, hogy jóval több áram fogy a településen, mint amennyit kiszámláznak, így aztán elrendelt egy kis vizsgálatot. A vizsgálat pedig kiderítette, hogy a városháza egyik ANL-tömbházának kazánházában, valamint a helyi ortodox templomban is lopták az áramot, vagyis a bemeneti vezetéket a mérőórát megkerülve csatlakoztatták a belső hálózatra. Sebastian Bursașiu helyi plébános azt állította, hogy nem volt tudomása a csalás tényéről, sőt azzal védekezett, hogy ha tudta volna, be se engedi a szakembereket, hiszen a templomhoz csak neki van kulcsa. Az ANL-tömbház melléképületeként működő, és a városháza által működtetett kazánház ügyében a polgármester nem kívánt nyilatkozni. A helyiek sem nagyon beszédesek az ügyben, mert félnek hogy a pap átkot szór rájuk. Mindenesetre, az Elecrica vizsgálata nyomán a rendőrség is büntetőeljárást indított.

Teherautóval ütközött egy autóbusz Temes megyében

Kedden délután összeütközött egy utasokat szállító busz és egy teherautó a Temes megyei Szentandrás községben. A balesetben összesen 18 ember volt érintett, heten megsérültek, de senki sem halt bele az ütközésbe. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínre, három tűzoltóautó és számos mentőautó mellett egy SMURD-helikoptert is a helyszínre küldtek. Az első információk szerint a teherautó meg akart fordulni a 69-es főúton, ekkor történt a baleset.

Hirdetés