Fotó: Sport.ro

Megint rasszista botrány van a láthatáron a romániai fociban

Az aradi UTA albán játékosa majomnak nevezhette a Petrolul nigériai csatárát.

Hirdetés

A ploiești Petrolul hazai pályán, 2-1-es végeredménnyel legyőzte az aradi UTA csapatát szombat este, a román labdarúgó Szuperliga 17. fordulójában.

A meccs hosszabbításában a játékvezető piros lappal leküldte a pályáról Christian Irobisót, a Petrolul 29 éves nigériai csatárát, miután az durván lerúgta az UTA albán hátvédjét, Erion Hoxhallarit – írja a sport.ro.

A mérkőzés után a Petrolul egyik góljét szerző Irobiso arra panaszkodott a médiának nyilatkozva, hogy a meccs végi incidens oka Hoxhallari rasszista beszólása volt, az albán ugyanis majomnak nevezte őt.

„Örülök a három pontnak, de szomorú is vagyok, mert az ellenfél egyik hátvédje olyan szavakkal illetett, amelyek nekem nem tetszenek. Nem nevezhetsz engem majomnak, nem igazságos”

Hirdetés

– mondta Christian Irobiso.

A romániai fociban egyébként egyik nacionalista vagy rasszista botrány a másikat követi. A székelyföldi csapatok meccsein folyamatosak a magyarellenes megnyilvánulások a lelátókon, legutóbb pedig a kolozsvári CFR-t büntette tízezer euróra az UEFA, miután a Slavia Prágával október 13-án, Kolozsváron játszott mérkőzésen a vasutasok szurkolói egy kifeszített transzparensen zsidózták a cseh szurkolókat, akik erre cigányozással válaszoltak.

Hirdetés