Megint előállt egy-két reformötlettel a tanügyminiszter, amiből vagy lesz valami, vagy nem

De az biztos. Sorin Cîmpeanu ezúttal egy hosszabb tanévet javasol, mert pótolni kéne valahogy a járványhelyzet miatt kiesett tananyagot.

Hirdetés

Sorin „Következetlen” Cîmpeanu oktatási miniszter szeret nyilatkozni, de megszokhattuk már tőle, hogy egy nappal később a korábban elmondottak ellenkezőjével is képes előállni.

Ezúttal a Digi24 hírtelevíziónak adott interjút, ahol belebegtette, hogy a 2022/2023-as tanév meghosszabbítását fogja javasolni. Erre szerinte azért van szükség, mert az online oktatás miatt rengeteg pótolandó anyag halmozódott fel.

Az új „reformcsomagba” belekerül majd az is, hogy félévek helyet ezután visszatérnek a régi jó évharmados rendszerhez, de előbb az összes javaslatot közvitára bocsátják és kikérik a tanárok és a diákok véleményét is.

A meghosszabbított tanévet egyébként a diákszervezetek kérték, de ők már a következő, 2021/2022-es iskolai idénytől szeretnének nekiállni a pótlásnak, ráadásul szeptember elsejétől kezdenének.

Cîmpeanu akkor azt mondta, a szeptember 13-án kezdődő új tanév programjához nem igazán szeretnének hozzányúlni, de ezt persze még a járványhelyzet is felülírhatja, de még ennek kapcsán is konzultálnak a diákokkal, a szülőkkel és a pedagógusokkal. Szóval az van, hogy ami eddig biztos volt, az sem biztos.

Hirdetés