Meghekkelték a Kolozs megyei tanács honlapját

Pénzt kértek az oldal titkosításának feoldásáért a hekkerek. Az oldalt közben helyreállították.

Hirdetés

FRISSÍTÉS
A honlapot helyreállították, csütörtökön 16 óra körül legalábbis úgy tapasztaltuk: ismét megjelenik a szokott tartalom, a linkek is rendben működnek.

A megyei tanács közleményben tájékoztatott arról, hogy a szervert ért támadás után biztonsági mentésből helyreállították az oldalt, amelyen egyébként is csak nyilvános adatok vannak, tehát semmiféle bizalmas információ nem került veszélybe. Az oldalt átköltöztették egy másik, biztonságosabb szerverre. Az intézmény feljelentést tett a hekkertámadás miatt.

Hekkerek feltörték és hozzáférhetetlenné tették a Kolozs megyei tanács hivatalos honlapját. Az oldalon jelenleg csak a hekkerek üzenete olvasható.

A magát Meowless-nek nevező tettes azt kéri, hogy az oldal tulajdonosa küldjön neki 100 dollárnyi bitcoint, akkor feloldja az oldal tartalmának titkosítását és ismét működhet a honlap. Szerepel továbbá az oldalon a RomaniaHackers.com cím is, ami arra utalhat, hogy romániai tettes áll a történtek mögött.

A Kolozs megyei tanács honlapját többször is feltörték az utóbbi években, 2015-ben több száz dokumentumot le is töröltek róla.

Hirdetés