Megelégelték a lakosok, hogy éjszakánként egy öttagú medvecsalád portyázza végig a sinaiai kukákat (VIDEÓval)

Marosvásárhely egyik lakótelepére is benézett egy fiatal medve, melyet sikerült befogni és elköltöztetni.

Hirdetés

Sohasem fogyunk ki a medvés hírekből, most éppen Sinaián és Marosvásárhelyen okoznak galibát az éhes nagyvadak. A népszerű hegyvidéki üdülőtelepen egy helyi lakos örökítette meg amint egy anyamedve és négy bocsa szombatra virradóan végiggrasszál az utcán, egy sűrűn lakott övezetben.

A környéken az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Azuga mellett múlt hétvégén egy nagyvad megölt egy kocogót.

Az emberek azt mondják, félnek kimenni az utcákra, mert mindennapossá vált a medvék jelenléte a környéken. A turistákra nézve is veszélyt jelentenek, bár inkább látványosságként viszonyulnak hozzájuk. A lakosok viszont megelégelték, hogy rettegésben kell élniük, főleg azóta, hogy újabban egy öttagú medvecsalád is bejár a házak közé kukázni. Kérik a hatóságokat, hogy lépjenek közbe, költöztessék el a nagyvadakat, amíg nem történik ismét egy újabb tragédia.

Hirdetés

Marosvásárhelyen Tudor lakótelepére is rendszeresen bejárt egy három év körüli hím az utóbbi időkben, melyet végül szombat hajnalban befogtak. A környezetvédelmi minisztérium jóváhagyta, hogy az állatot nyomkövetővel lássák el, majd engedjék szabadon Ratosnya környékén.

Hirdetés