Megbírságoltak a rendőrök két, illegális partit tartó manelesztárt, majd gyorsan le is fényképezkedtek velük

Mert hát mégiscsak sztárok.

Hirdetés

Az úr a pokolban is úr – igazolta a román rögvalóság ismételten a régi mondást. Bukarestben ugyanis a sztárok még akkor is sztároknak kijáró rajongásban részesülnek, ha éppen kihágást követnek el.

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány miatt tilosak a sok résztvevős magánrendezvények vagy bulik.

Nos, Bukarestben azért általában némileg alternatív értelmezést tulajdonítanak a „tilos” fogalmának.

Most például a sajátos balkáni lakodalmas műfaj, a manele két koronázatlan királya, Adrian Minune és a Tzancă Uraganul (azaz a Hurrikán) művésznévre hallgató kollégája döntött úgy a hétvégén, hogy fittyet hánynak a tiltásokra, és egy bukaresti luxuslakásban, zárt körű parti keretében léptek fel az igényes és műértő közönség előtt.

Csakhogy egy koncert azért akkor is koncert, ha azt lakásban adják, így aztán hamarosan a hatóságok képviselői – két rendőr és egy csendőr – kopogtatott be a lakásba, és vetett véget az illegális bulinak.

A partin a két énekesen kívül még kilencen vettek részt, a rend őrei pedig nem vicceltek: a rendőrség közlése szerint a résztvevőkre összesen 38 500 lejnyi összegű bírságot róttak ki.

Eddig rendben is lenne a dolog – a kihágás elkövetői elnyerték méltó büntetésüket.

Hirdetés

Igen ám, de ezt követően a jelek szerint a rend őrei átvedlettek lelkes, civil rajongókká.

Nem állták meg ugyanis, hogy ne fényképezkedjenek le a román lakodalmas műfaj két állócsillagával.

És a fénykép természetesen nyilvánosságra került.

Ami miatt most magyarázkodhatnak a feletteseiknek, mivel mind a rendőrség, mind a csendőrség belső vizsgálatot indított, elvégre mégiscsak szolgálatban, egyenruhában rajongtak egy sort.

Hirdetés