Meg vagyunk mentve: Hollywoodig is eljutott a hír, hogy lopják az erdőt Romániában

Vajon melyik amerikai híresség aggódik látványosan Európa utolsó érintetlen erdőiért? Nem nehéz kitalálni, nála zöldebb sztárt aligha találunk Hollywoodban.

Hirdetés

Tinédzserkorunk nagy ikonja, Leonardo DiCaprio az Instagramon hívta fel a figyelmet a romániai erdők problémájára. Bejegyzéséhez a vasárnap esti bukaresti tüntetésről készült egyik fotót használta, a kísérőszövegben pedig elmagyarázta, hogy miről is szólt a demonstráció. Azt írja, négyezer ember menetelt Bukarestben azért, hogy a környezetvédelmi minisztérium állítsa meg az illegális fakitermelést és óvja meg Európa utolsó érintetlen erdőit.

A sztár szerint évente 38 millió köbméter fa tűnik el Romániából, többségüket illegálisan vágják ki, miközben az Amazonastól Romániáig egyre gyakoribb a támadás az erdővédők ellen. Ezért nemcsak az erdőket kell védeni, hanem azokat is, akik védik.

Leonardo DiCaprio nemcsak színészként ismert, hanem környezetvédelmi aktivistaként is, igaz, ebben a szerepkörben veszített a népszerűségéből miután egyszer magángéppel repült New York-ba, hogy átvegyen egy környezetvédelmi díjat. Ez főben járó bűnnek számít, ha az elkövető a klímaváltozás elleni harc egyik élharcosa.

2016-ban az Özönvíz előtt címmel készített egy elég népszerű dokumentumfilmet arról, hogy milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek, és miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást. Mutatjuk is:

Hirdetés