Még ilyet: az egészségügyi miniszter hobbiból, a szabad idejében, ingyen végez műtéteket

Legalábbis ezt mondja Victor Costache.

Hirdetés

Miközben Romániában évek óta az a téma uralja a közbeszédet, hogy az állami kórházakban dolgozó orvosok még azokért a szolgáltatásokért is kemény eurószázakat vagy -ezreket kérnek, amelyek elvileg ingyenesek, most úgy tűnik, felbukkant egy olyan is, aki nem hogy paraszolvenciát kérne, de egyenesen ingyen dolgozik.

Legalábbis ezt állítja Victor Costache, aki civilben sebészorvos, és a néhány hónappal ezelőtti kormányváltás után a műtőből az egészségügyi miniszteri székbe került.

Mint kiderült, a politika csúcsára kerülve sem mondott le szakmája gyakorlásáról, így azóta is részt vesz műtéteken.

Természetesen fölmerült, hogy ezért vajon kap-e valamilyen juttatást, ám Costache szerdán este azt mondta: szó sincs ilyesmiről, mindent ingyen és bérmentve tesz. Ráadásul a szabadidejében.

Ez olyannyira így van, hogy elmondása szerint még a közhivatalt betöltő személyek összeférhetetlenségi ügyeit vizsgáló Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) sem vonta össze a szemöldökét, sőt engedélyezte, hogy műtsön.

Hirdetés

Így aztán amikor ideje engedi, a páciensek kérésére részt vesz a műtéteken a nagyszebeni sebészeti központban.

Sőt három hete a bukaresti Marie Curie Kórházban is bejelentkezett egy műtétre, ám végül mégsem végezhette el, mert váratlanul beütött egy kormányülés.

Hiába, ha valaki kormánytag, nem élhet maradéktalanul a hobbijának.

Hirdetés