Még egy, magyarok által is lakott megyeszékhely lakóinak kell még az utcán is szájmaszkot viselniük

Átlépte a koronavírus-fertőzések száma a megszabott határértéket.

Hirdetés

Újabb, magyar érdekeltségű megyeszékhely csatlakozott azon nagyobb városok sorához, ahol a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt a legszigorúbb megszorításokat vezetik be a kór megfékezése érdekében.

Nagybányán a vasárnapi adatok szerint a fertőzöttek aránya az előző 14 napban meghaladta a hármat ezer főre vetítve, így a város lakóinak viselniük kell a következményeket.

De nem csupán Nagybányán van ez így, hanem három másik Máramaros megyei településen is: Szilágyillésfalva, Nagysikárló és Szakállasfalva lakóinak is a legdurvább megszorításokat kell elszenvedniük.

Így az ötödik életévüket betöltött személyek még az utcára is csak szájmaszkban mehetnek ki, bezárnak a mozik, a színházak és az előadótermek, a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák és panziók vendéglői csakis a szállóvendégeket szolgálhatják ki, tilos a szerencsejáték.

Hirdetés

És természetesen az iskolák is bezárnak: az oktatás kizárólag interneten zajlik.

A bölcsődék ugyanakkor tovább üzemelnek, az egyetemeket pedig tájékoztatják a helyzetről, hogy saját hatáskörben hozhassák meg a szükséges óvintézkedéseket.

Nagybánya ezzel olyan városokhoz csatlakozik, mint Kolozsvár, Temesvár, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy vagy Gyulafehérvár.

Hirdetés