Marosvásárhelyről végre jó hír is érkezik: egy év kihagyás után ismét lesz Forgatag

Ráadásul a hagyományos időpontban, augusztus 27. és 29. között, viszont egy új központi helyszínen, a vásárhelyi várban.

Hirdetés

A járványhelyzet miatt a szervezők ezúttal egy visszafogottabb, meghittebb rendezvényt ígérnek, több olyan program is lesz, amelyre limitált lesz a belépés, így előre kell majd regisztrálni ezekre, és szükség lesz oltási igazolásra, PCR- vagy antigéntesztre is, ez a szabadtéri tevékenységekre viszont nem vonatkozik.

Idén első alkalommal a Hagyományok Háza is bekapcsolódik a Forgatagba, és a folk-programok szervezéséért felel majd: több népművészeti, gyerek- és felnőtt tevékenységekkel készülnek, de lesz népmeseolvasás, népdaltanítás, táncoktatás, különböző népi mesterségek bemutatóját is tervezik, illetve néptáncelőadásokat.

Újabb fontos hír, hogy idén is lesz Borudvar, de a népszerű családi tevékenységek sem maradnak ki a programból. Két színházi előadás is lesz a Forgatag idején, a város központjában felállított színpadon pedig a Piramis, a gyergyószentmiklósi Teddy Queen, illetve a Kowalsky meg a Vega fog a húrok közé csapni, a negyedik fellépőt csak később jelentik be.

Hirdetés