Máramaros megyei férfit ért az a dicsőség, hogy rajta lehet Európa legkeresettebb erőszaktevőinek listáján

Kétes dicsőség, persze.

Hirdetés

A Partiumé az a meglehetősen kétes dicsőség, hogy képviseltetheti magát Románia színeiben azon a listán, amelyen Európa legelvetemültebb szexuális bűnözőit gyűjtötték össze.

Az országos rendőr-főkapitányság közlése szerint Európa 19 országa fogott össze annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szexuális bűncselekményekre, ennek érdekében összeállítottak egy közös listát, amelyen minden résztvevő ország egy körözött szexuális bűnözőt tüntetett fel.

Természetesen nehézsúlyú, fekete öves gonosztevőkről van szó.

A projektben Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Letttország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Románia, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság vesz részt.

A Romániát képviselő, 56 éves, felsővisói Ioan Gradot például távollétében tíz év letöltendő szabadságvesztésre ítélték nemi erőszak, kényszerítés, közbotrányokozás és garázdaság miatt.

Hirdetés

Ő tizennyolc társával együtt a legkeresettebb európai bűnözőket összesítő honlapon is helyet kapott.

Az akció még 2016-ban indult, és azóta a listára felkerült gonosztevők közül már 91-et sikerült lakossági bejelentés nyomán elkapni.

Úgyhogy aki felismeri a 190 centiméter magas, 130 kilós, robusztus testalkatú máramarosi gonosztevőt, ne habozzon értesíteni a rendőrséget, hogy tovább bővüljön a rendőrkézre került erőszaktevők listája.

Hirdetés