Már messze földön járhat a temesvári késelés afgán gyanúsítottja

Nem olyan könnyű manapság átjárni a határon, a nemzettársát leszúró migránsnak mégis sikerült megszöknie az országból.

Hirdetés

Országos és nemzetközi körözést adtak ki annak az afgán migránsnak a nevére, aki a legfőbb gyanúsítottja az egy hónappal ezelőtt történt temesvári késelésnek. Lucian Bode belügyminiszter a parlamentben számolt be arról, hogy hol tart a nyomozás.

A bizonyítékok alapján a nyomozóhatóságok beazonosították a feltételezett elkövetőt, rendelkeznek minden adattal róla, azt is tudják, milyen keretek között érkezett Romániába. Minden jel arra mutat, hogy a férfi már elhagyta az országot, így a román rendőrség számít az európai hatóságok közreműködésére az elfogását illetően.

Mint ismeretes, két afgán migránsokból álló csoport között kirobbant konfliktus vezetett oda, hogy a gyanúsított április 19-én a temesvári állomás közelében leszúrt egy fiatalt, egy másikat pedig súlyosan megsebesített. A térfigyelő kamerák alapján beazonosították, ennek ellenér a rendőröknek nem sikerült kézre keríteniük.

A bánsági város számára az elmúlt időszakban nagy kihívást jelentett a migránsok egyre érzékelhetőbb jelenléte, a kormány viszont nem izgatja túlságosan magát a probléma megoldásával.

Hirdetés