Már a Székelyföldön is zavarnak valakiket a magyar feliratok

Udvarhelyszéken garázdálkodtak ismeretlen magyargyűlölők.

Hirdetés

Még el sem telt az új év első hete, máris ocsmány magyarellenes provokáció történt, ráadásul a Székelyföldön: valakiket annyira frusztrált, hogy a magyarlakta – ráadásul többségében magyarlakta – településeken magyar nyelven is szerepel a település neve a helységnévtáblákon, hogy fekete festékszóróval lefújta őket.

A vasárnapra virradóra, Udvarhelyszék több településén is elkövetett cselekedet a Székelyhonnak nyilatkozó máréfalvi polgármester, Kovács Imre szerint egyértelműen etnikai indíttatású rongálásnak tekinthető.

A magyargyűlölő mázolók Székelyudvarhelyen, Máréfalván és Székelyszentléleken is garázdálkodtak.

Székelyudvarhelyen a város Csíkszereda felőli kijáratánál a település végét jelző táblát festették le, Máréfalva Csíkszereda felőli végében a település kezdetét jelző táblát, Székelyszentlélek Székelyudvarhely felőli határában pedig mindkét helységnévtáblán befestették a magyar feliratot.

Mivel a lefestett táblák a 13A jelzésű országút mentén vannak elhelyezve, a településjelzések helyreállításában az Országos Útügyi Vállalat megyei kirendeltsége az illetékes. A vállalat gyorsan reagált az esetre: vasárnap délelőtt a lefestett máréfalvi és székelyudvarhelyi táblákat is eltávolították, nem sokkal 10 óra után már csak a festékszóróval befújt székelyszentléleki táblák voltak még a helyükön.

Hirdetés