Közúti tragédiákkal indult a karácsony utáni első munkanap (FRISSÍTVE/VIDEÓval)

Pár óra leforgása alatt két súlyos baleset is történt Brassó megyében, hárman meghaltak, ketten megsérültek. Szeben megyében is emberéletet követelt egy karambol.

Hirdetés

Súlyos baleset történt a reggeli órákban a DN1-es jelzésű országúton, Brassó Predeal felőli kijáratánál: egy Hargita megyei rendszámú Dacia Duster átsodródott a szemközti sávra és frontálisan ütközött egy szabályosa közlekedő kamionnal. A személygépkocsit vezető nő a helyszínen életét vesztette.

Pár órával korábban szintén Brassó megyében két személy vesztette életét egy autóbalesetben Prázsmáron, ahol szintén egy személygépkocsi ütközött össze egy kamionnal. Két személyt a brassói sürgősségi kórházba kellett szállítani. A rendőrségi vizsgálja a hajnali órákban történt szerencsétlenség körülményeit.

Szeben megyében egy 50 éves férfi meghalt és ketten megsérültek délelőtt a 106-os jelzésű megyei úton, Dolmány közelében, ahol két személygépkocsi ütközött frontálisan.Egy 43 éves nőt és egy 73 éves férfit kórházba kellett szállítani, további három utas sérüléseit a helyszínen látták el.

Hirdetés

A közlekedési rendőrség amúgy épp egy nappal korábban közölte, január elseje és november 30. között 4261 közúti baleset történt az országban, melyek következtében 1481-en meghaltak, és 3324-en megsérültek. A legtöbb balesetet a szabálytalankodó gyalogosok okozták ebben az időszakban: 785 ilyen szerencsétlenséget írt össze a rendőrség, 325-en életüket vesztették.

Vezessenek óvatosan!

Hirdetés