Kövekkel és botokkal ostromolták meg a rendőrautót egy máramarosi faluban (VIDEÓval)

A rendőröket egy családi vitához hívták ki, kis híján otthagyták a fogukat.

Hirdetés

Egy elfajult családi vita rendezéséhez kért segítséget a rendőröktől a Karulyfalvához tartozó Dánpatakán egy 23 éves nő, aki agresszív élettársától féltette gyerekét. A járőrök közbeavatkozása nyomán eleinte rendeződni látszott a konfliktus, miután az apa által kisajátított gyerek visszakerült az anyához, azonban amikor a törvény emberei távozni készültek, a 21 éves férfi fenyegetőzni kezdett.

Ekkor megpróbálták őrizetbe venni, csakhogy hárman is a segítségére siettek, akikhez később több falubeli is csatlakozott. Így már csak idő kérdése volt, hogy a fenyegetőzés mikor csap át erőszakba. Az időközben a kocsijukba menekülő rendőrökre botokkal és kövekkel támadtak, a jelenetet megörökítő rendőri videofelvétel tanúsága szerint még a kocsi szélvédőjét is betörték.

A rendőrök erősítést kértek a csendőröktől, illetve a különleges egység kommandósait is a helyszínre hívták, akik kutyákkal eredtek a közeli erdőbe menekülő támadók nyomába. A rendőrségi közlemény szerint a három, 24 és 50 év közötti férfit beazonosították, velük együtt összesen 11 személyt kísértek be az őrsre. Merénylet elkövetése miatt indult büntetőeljárás ellenük.

Az esetről az Europol rendőri szakszervezet számolt be, mely szóvá tette, hogy 70 kilométeres körzetre egyetlen járőrautó jut, olyan körülmények között, hogy vannak falvak, ahol még mindig a botokkal és kövekkel rendezik a vitákat. A sajtó által az ország legszegényebb településének kikiáltott Dánpatakán a hatóságok semmit sem tettek, hogy változtassanak a helyzeten. Az Europol szerint szerencsére a rendőrök épségben megúszták az esetet, de nagyobb baj is történhetett volna, ha nem sikerül időben az autójukba menekülni.

Hirdetés