Korrupciós ügybe keveredett egy államtitkár, s gyorsan lemondott, miután a DNA vádat emelt ellene

Klasszikus ügy: a vádirat szerint Dan Dumitrescu különböző szívességeket ígért vállalkozóknak, s ezekért persze kért egy rakás hálapénzt.

Hirdetés

Akad dolga az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek (DNA) a kormányzati apparátus környékén is: ezúttal az európai beruházásokért és projektekért felelős minisztérium államtitkára, Dan Dumitrescu ellen indult bűnvádi eljárás, akit befolyással való üzérkedéssel vádolnak az ügyészek.

Az eljárás hírére Dan Dumitrescu a múlt héten gyorsan le is mondott a tisztségéről, szóval az úriember sejti, hogy nehéz időszak elé néz.

Az ügyészek szerint Dumitrescu még az egészségügyi minisztériumnál dolgozott tanácsadóként, amikor korrupciógyanús ügybe keveredett: a vádirat szerint 2016 februárja és augusztusa között pénzt (67 ezer lejt) és egyéb „szívességeket” kért egy vállalkozótól, cserében pedig megígérte neki, hogy közbenjár annak érdekében, hogy az üzletember egyesülete csípjen meg pár uniós finanszírozású projektet.

Egy másik üzletembernek azt ígérte – „természetesen” pénzért –, hogy bátran vegyen részt különböző liciteken, mert elintézi neki, hogy megnyerje azokat.

Hirdetés