Illusztráció | basilica.ro

Kórházból megszökött koronavírusos miatt szakítottak félbe a rendőrök egy szentmisét

A hívek közé vegyült egy fertőzött asszony, mit sem törődve azzal, hogy másokat is megbetegíthet.

Hirdetés

Rendkívüli időket élünk, ami abban is megnyilvánul, hogy 2020 egyik leggyakrabban emlegetett bűncselekménye a járvány legküzdésének meghiúsítása, amelyet márciusban, a koronavírus miatt foglaltak bele a büntető törvénykönyvbe. Ezen büntetőjogi besorolás alá sorolható többek között az is, amikor egy fertőzött megszökik a kórházból, hogy részt vehessen a vasárnapi szentmisén. Jó tudni: akár börtönnel is büntethető amennyiben megfertőzött valakit, és ne adj’ isten az illető meghal.

Bârladon (a Vaslui megyei városban több fertőzési gócpont is megjelent a járvány kezdete óta) egy 49 éves koronavírusos asszony gondolta úgy, hogy kilép egy kicsit a kórházból, hogy ne hagyja ki a vasárnapi szentmisét. Az orvosok rövid időn belül észrevették, hogy megszökött, és a rendőrök közreműködésével megtalálták az egyik templomban. A liturgiát félbeszakítva, azonnal visszavitték a kórházba az asszonyt, aki ellen büntetőeljárást indítottak. Egyetlen enyhítő körülmény, hogy legalább maszkot viselt a templomban.

Lehet bagatellizálni vagy vallásos alapon felfogni a koronavírus veszélyét, de azért nem árt tisztában lenni, hogy a felelőtlenségnek egészségügyi és jogi következményei is vannak.

Hirdetés