Kommandósokkal kellett megvédeni a szatmári kórházat egy koronavírusban elhunyt nő rokonaitól

A 20 éves, terhes nő az orvosok szerint elutasította az életmentő kezeléseket.

Hirdetés

Ha nem lenne elegendő az egyre nagyobb számú koronavírus-fertőzött életének megmentéséért vívott küzdelem az egészségügyi dolgozók számára, néha még az orvosi tevékenységen túlmutató feszült helyzetekkel is meg kell birkózniuk.

Mint például szombaton a szatmárnémeti megyei kórházban, ahová a karhatalmi erőket is ki kellett vezényelni, miután egy koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt fiatal felsőboldádi nő több tucatnyi rokona és ismerőse akart behatolni a kórházba, hogy kérdőre vonja az orvosokat.

A kórház szerint a 20 éves, hatodik hónapban levő terhes nőt hat nappal korábban a férje vitte be a sürgősségire, mivel megfázásos tüneteket produkált, és köhögött.

A teszt nyomán kiderült, hogy koronavírusos, ezért átszállították a járványkórházba.

Három nappal később azonban az állapota rosszabbra fordult, ezért átvitték a megyei kórház intenzív osztályára, ahol szombaton elhunyt. Az értesülések szerint a nő oltatlan volt.

A halálhírre

mintegy 50 rokona és ismerőse érkezett a kórház elé, és megpróbáltak bejutni az épületbe.

A helyzet elfajulását megelőzendő a kórház illetékesei értesítették a hatóságokat, ennek nyomán csendőröket, rendőröket és kommandósokat is kivezényeltek, hogy megvédjék az intézményt.

A kórház illetékesei szerint a fiatal nő elutasította az oxigénes kezelést, majd miután állapota rosszabbra fordult, intubálták, de az életét már nem tudták megmenteni.

Hirdetés

A rokonai eközben többek között éppen

azt kérik számon, hogy miért intubálták a nőt a beleegyezésük nélkül.

A nő férje egyébként azt állítja, hogy szombaton reggel még telefonon beszélt vele, és saját elmondása szerint jobban érezte magát, olyannyira, hogy haza akart menni.

Egyben azt is mondja, hogy korábban a nő több koronavírus-tesztje is negatív lett.

A kórház vezetői elmondták, jelenleg vizsgálják, pontosan mi is vezetett a nő halálához.

Az incidens szerencsére nem fajult el, a rendőröknek sikerült lecsillapítaniuk a kórház előtt összeverődött tömeget.

Hirdetés