Kolozsvári gyermekkórház: nem a miénk a májkrémben talált kukac, hanem a panaszosé!

Hárítják a felelősséget.

Hirdetés

Gyorsan reagált a kolozsvári gyermekkórház, miután a sajtóban megjelent a hír, hogy az egyik páciensük kukacos májkrémet kapott: azonnal belső vizsgálatot rendeltek el, amelynek az eredménye az, hogy bárki hibás lehet, kivéve magát a kórházat.

Mint megírtuk, egy édesanya posztolt a közösségi oldalán egy felvételt, amelyen a májkrém mellett önfeledten fickándozó kukac látható.

A kórház a vizsgálat nyomán azt közölte: végigkövették az étel útját az élelmiszer-raktártól a kórteremig.

A nyomozás során pedig sehol sem bukkantak hibára, a konzerv jó állapotban volt, kibontását követően pedig 15 percen belül kiporciózták és kivitték a betegnek.

A konzerv lejárati ideje 2023.

Vagyis a kórház szerint a felelős innentől kezdve csakis a panaszos lehet.

Az ételt ugyanis nem azonnal fogyasztották el, hanem egy olyan tartóba tették, amely korábban egy olyan fiókban volt, amelyben napokig almát őriztek.

Vagyis azt sugallják, hogy az alma kukacosodott meg, és abból másztak át a kis lények a dobozba.

A kórházi illetékesek virtuálisan még a mutatóujjukat felemelve ejnyebejnyéznek is egy adagot, rámutatva: a kórteremben amúgy van az ételek tárolására szolgáló hűtőszekrény.

Hirdetés

Azt is felróják, hogy a nő nem is szólt a kórházi személyzetnek.

A kórház szerint az illető amúgy nem is tett hivatalos panaszt.

A nő viszont azt állítja: a kórház finoman nyomást gyakorolt rá annak érdekében, hogy ne tegyen panaszt, de ettől függetlenül áll az egészségügyi igazgatóság és a megyei önkormányzat ellenőreinek rendelkezésére.

A kórházban ugyanis mindkét intézmény vizsgálódik az incidens nyomán.

Az ügyet nyilvánosságra hozó Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egészségügyi témákkal foglalkozó képviselője egyébként néhány újabb izgalmas, a kórházban készült fényképet tett közzé.

Ezeken többek között az intézményben még novemberben feltűnt, és azóta Dominic névre keresztelt patkány látható, valamint néhány elpusztult csótány.

Ungureanu szerint az állapotok tarthatatlanok az intézményben, ezért először is ki kell rúgni a menedzsert, majd új kórházat kell építeni.

Hirdetés