Kollégák vagyunk, televízióban is szerepeltem – mondta a volt rendőrszóvivő, csak hogy megússzon egy gigabírságot (VIDEÓval)

Hét közlekedési vétséget követett el, és még neki állt feljebb, mert meg merik büntetni.

Hirdetés

Nem először, és egészen biztosan nem utoljára történt meg, hogy egy belügyi alkalmazott vehemensen reagált a magas lóról lenézett közlekedési rendőrök büntetésére, pofátlan módon arra hajazva, hogy megússzon egy büntetést. Ezúttal Christian Ciocan, a bukaresti rendőrkapitányság volt szóvivője, a belügyminisztérium közpolitikáért felelős egységének felhatalmazott igazgatója játszotta el a szokásos forgatókönyvet, miután 6000 lejre büntették a közlekedési rendőrök.

Összesen hét vétséget követett el: figyelmen kívül hagyta a „behajtani tilos” táblát, megtagadta a személyi okmányok bemutatását, 2018-ban lejárt műszaki engedéllyel közlekedett, nem rendelkezett kötelező gépjármű-biztosítással (és nem lehetett megállapítani, hogy valaha is volt biztosítása), nem tartotta tiszteletben a közlekedési rendőr utasításait (kiszállt az autójából, provokálta a rendőröket, elmozdította az autót, stb.), hiányzott a hátsó rendszámtáblája, és végül, de nem utolsósorban, több dokumentuma is hiányzott. Mindezért közel hatezer lejes büntetéssel sújtották, kiegészítő intézkedésként elvették a rendszámtábláját és 30 napra felfüggesztették a jogosítványát.

Ciocan persze nem hagyta annyiban, jelenetet rendezett a rendőrség székhelyén, televíziós szerepléseire hivatkozott, sértegette a kollégákat, kétségbe vonta felkészültségüket, de a rendőrök nem engedtek a megfélemlítésnek.

Az Europol rendőri szakszervezet azzal zárta az eset ismertetését, hogy változnak az idők, és ennek élő bizonyítéka, hogy a törvény ugyanúgy érvényes egy Ciocan-féle főfelügyelőre, mint az egyszerű állampolgárokra.

Hirdetés