Kiürítettek egy kórházat… egy kutya miatt!

Pontosabban: a kutya csak a kiváltó ok volt. Az őr könnnygázt vetett be ellene. És ez indította el a lavinát.

Hirdetés

A történet helyszíne egy Argeș megyei geriátriai kórház, ahol körülbelül 60 embert tudnak kezelni csendben, békében. És ez így is történt, egészen a szerdai szent napig, amikor is váratlanul nagyon kellemetlen, szúrós szag kezdett terjengeni az épületben. Az ott levők természetesen megrémültek, gázszagra tippelvén, és hamar elrendelték az általános kiürítést.

Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, 28 pácienst sikerült kicipelni a kórházból, ágyastól, tolószékestől, mindenestől. Az intézmény 30 alkalmazottja is elhagyta az épületet. A tűzoltók a nagykönyv szerint átvizsgálták az épületet és megállapították, hogy szó sincs gázszivárgásról. De hát akkor mi a borzalmas szag oka? Némi nyomozás után kiderült: a kórházi őr volt a ludas. Aki fel akarta venni a harcot egy kóbor kutyával, mégpedig úgy, hogy bevetette fegyverét, egy könnygáz spray-t. Hogy a kutyával mi lett, nem tudni, de a hatóanyag nyilván terjengeni kezdett a levegőben és ez vezetett a kiürítési riadóhoz.

A hatóságok elvégezték az ilyenkor előírt vizsgálatot, bűnösnek találták az őrt és 300 lej pénzbírsággal sújtották. Persze, felmerül néhány kérdés. Például: hogy is jutott eszébe az őr úrnak az épületen belül használni a spray-t? Aztán: hogy a fenébe került a kóbor kutya a kórházba? Erről azonban az annalesek hallgatnak.

Hirdetés