A kórházablakon kiugorva lógott meg egy fertőzésgyanús férfi Kolozsváron. FRISSÍTÉS: elfogták!

Hepiend is van a történetben. Szászfenesen tömbházak közt gyülekező romákat kaptak lencsevégre. Így indult az április Kolozs megyében.

Hirdetés

FRISSÍTÉS – Nem sokáig élvezhette a szabadságot a Buzău megyei szökevény: éjfélkor a magyar színház előtt elfogta egy csendőrjárőr.

Most büntetőeljárás indult ellene betegség leküzdésének ellehetetlenítése, valamint bíróság által kiszabott korlátozás megsértése miatt.

Mint kiderült, a férfit még tavaly áprilisban egy év négy hónap szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári bíróság minősített lopás miatt, azonban év végén feltételesen szabadlábra helyezték.

Lassan külön rovatot lehetne indítani a járványhelyzetben felelőtlenül viselkedő polgárokról, akik magasról tesznek a szükségállapottal járó szabályokra, és az sem érdekli őket, hogy fejetlenül szór(hat)ják a fertőzést.

A nap idiótája-díjat ki is oszthatjuk annak a 37 éves Buzău megyei férfinak, akit a fertőzésre jellemző tünetekkel szállítottak a kolozsvári tüdőkórházba, de nem várta meg a tesztje eredményét, megszökött a kórházból. Nem is akárhogyan, hanem a földszinti ablakon keresztül, melyről letépte a védőhálót.

A rendőrség egyelőre nem találja a férfit, jó hír viszont, hogy a tesztje negatív lett.

Hirdetés

Ezzel egy időben a Monitorul de Cluj közzétett egy videofelvételt, melynek tanúsága szerint egy harmincfős roma társaság (köztük legalább tíz gyerek) önfeledten szórakozik a szászfenesi tömbházak közt, fittyet hányva a kijárási tilalomra vonatkozó szabályzatra, s szerencséjükre rendfenntartók sem járnak a környéken.

Kolozs megyében egyébként kedden több mint hétszáz rendőr, csendőr és katona ellenőrizte a sétálókat, egyetlen nap alatt 186 bírságot osztottak ki, 164 300 lej értékben.

Hirdetés