Kit érdekel, hogy a lakosság megbetegszik, fő, hogy legyen vízhálózat – gondolta a felelőtlen elöljáró

A polgármester egy gyomorforgató trükkel hívta le az uniós pályázatot, végül utol is érte a DNA.

Hirdetés

Az európai uniós pályázatokkal való trükközések országában egy újabb csalás leleplezésre lassan senki nem kapja fel a fejét, de az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) most egy olyan ügyet hozott nyilvánosságra, amitől tényleg felfordul az ember gyomra.

A vádirat szerint egy bizonyos Marin Puchin, a Vâlcea megyei Lăcusteni volt polgármestere a község teljes lakosságának az egészségét veszélybe sodorta annak érdekében, hogy uniós pályázati pénzt hívhasson le ivóvízhálózat kiépítésére.

Mivel a község területén lévő talajvíz a megengedett határérték feletti ammóniát tartalmaz, a polgármester ügyesen átsétált a szomszéd településre vízmintáért, amellyel biztosan megkaphatta a sikeres pályázathoz szükséges egészségügyi engedélyt.

Így aztán a polgármesternek sikerült jogtalanul lehívnia 8 757 329 lejt, úgyhogy a Puchinra és a három másik vádlottra borzasztó nehéz időszak vár. A bűncselekményt egyébként az elöljáró és a brigádja 2010-2011 között követte el, s a munkálatok be is indultak, szerencsére időközben kiderült, hogy víztisztítót is kell építeni ahhoz, hogy a hálózat használható legyen.

Hirdetés