Kevesebb az új fertőzött, de több a súlyos állapotban lévő beteg – 14-en haltak meg (FRISSÍTVE)

Szerdai számok: 906 fertőzött, 14 halott, 86 gyógyult személy és 14 466 elvégzett teszt.

Hirdetés

FRISSÍTÉS: Újabb rossz hír érkezett a suceavai megyei kórházból, ahol a délutáni órákban elhunyt egy 52 éves fertőzött, akinek március 23-án lett pozitív a tesztje. Ő eddig a legfiatalabb személy, aki koronavírus miatt hal meg Romániában. Annyit közöltek róla, hogy kórosan elhízott volt.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legújabb, szerdai összesítése szerint kedd 13 óta 144-gyel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Romániában. A járvány kezdete óta 906 személyről bizonyosodott be, hogy fertőzött, ebből 86 páciens gyógyult meg, a legtöbb (53) továbbra is Temesváron. Az új fertőzöttek 3 és 79 év közöttiek.

Bár a fertőzöttek számának növekedési tendenciája csökkent (kedden 186 új fertőzött volt), nőtt az intenzív osztályokon ápolt betegek (18) és a súlyos állapotban lévők fertőzöttek (8) aránya. Szerda délutánig 13-an haltak meg a járvány következtében, mindannyian súlyos betegségben szenvedtek.

Románia területén 6 016-an intézményes karanténban, és 96 055-en otthon elkülönítésben tartózkodnak. A járvány kezdete óta szerdáig 14 466 tesztet végeztek el, ebből 646-ot magánlaboratóriumban.

Hirdetés

Mindeddig 154 büntetőeljárás indult a betegség elleni küzdelem meghiúsításáért, a csendőrség, illetve a rendőrség 903 büntetést rótt ki a karanténra/otthoni elkülönítésre vonatkozó szabályok megsértéséért.

A 2-es számú katonai rendelet életbe lépése óta 450 személyt vittek intézményes karanténba azért, mert nem tartották tiszteletben az otthoni elkülönítést. Nyolc személy esetében újabb 14 napra meghosszabbították a karantént, mert az illetők elhagyták a karanténközpontot.

A belügyminisztérium közlése szerint mindeddig 167 büntetőeljárás indult a betegség elleni küzdelem meghiúsításáért, a csendőrség, illetve a rendőrség 1 336 büntetést rótt ki a karanténra/otthoni elkülönítésre vonatkozó szabályok megsértéséért.

A határőrség 4 büntetőeljárást indított összesen 18 személy ellen, akik a gyanú szerint hazudtak a határátlépéskor (ez nem változott keddhez képest).

Hirdetés