Kereskedelmi háború felé tart a foci Európa-bajnokság

CR7 elkezdte, egyesek követik, mások nem, a Coca Colánál meg a nyakkendősöknek rángatózik a szemöldöke.

Hirdetés

Az Eb konfliktusa: a kólaháború. Mióta Cristiano Ronaldo eltett maga elől egy kólát a magyarok elleni meccs előtti sajtótájékoztatón, a világ leghíresebb üdítőjéhez való viszony vált a legfontosabb újságírói kérdéssé. A svájciak ellen duplázó olasz Manuel Locatelli sem kért belőle, az ukrán Andrij Jarmolenko viszont maga elé tette, az oroszok edzője, Sztanyiszlav Csercseszov pedig egyenesen klasszikus kocsmai üveget üveggel módszerrel nyitott fel egy palackot, hogy jót húzzon belőle. Az UEFA és a szponzorok marketingesei pedig a hajukat tépik.

A nap továbbjutói: Belgium és Hollandia. Előbbi jó cseréinek köszönhetően fordított a dánok ellen (Eden Hazard gólpasszt adott, Kevin De Bruyne pedig góllal és gólpasszal szállt be), utóbbi simán verte az osztrákokat –így követték az olaszokat a nyolcaddöntőbe.

Az Eb „Szegény embert még az ág is húzza” díja: Dánia. Christian Eriksen drámája és a finnek elleni vereség után már a második percben gólt lőtt Belgiumnak, mégis kikapott – elsőként vezetésről erről a tornán. Pedig mindkét meccsükön több mint 20 lövésük volt.

Az Eb szimpatikus vesztese: Észak-Macedónia. Az első nagy tornáján szereplő balkáni válogatott az osztrákok után az ukránokat is megszorongatta Bukarestben, ám végül mégis az első biztos kieső lett. A meccs a két kimaradt 11-es miatt maradt emlékezetes, bár Ezgjan Alioszki a kipattanót már berúgta, az ukrán Ruszlan Malinovszkij viszont hét nap alatt a negyedik büntetőt hibázó játékos a tornán.

Napi COVID: Szlovákia. Az Eb alatti tesztelések első koronavírus-fertőzéseit a szlovák keretben mutatták ki: a hátvéd Denis Vavro (Lazio) és a szakmai stáb egyik tagját is el kellett különíteni a csapattól. A spanyol és svéd keret fertőzött játékosainak tesztjei még a torna kezdete előtt hoztak pozitív eredményt.

Malinovszkij kimaradt 11-ese az Észak-Macedónia–Ukrajna meccsen
Hirdetés

2. forduló, B-csoport:
Dánia–Belgium 1-2 (Poulsen 2., illetve T. Hazard 55., De Bruyne 70.)
A csoport állása: 1. Belgium 6 pont, 2. Finnország 3 (1-1), 3. Oroszország 3 (1-3), 4. Dánia 0.

C csoport:
Ukrajna–Észak-Macedónia 2-1 (Jarmolenko 29., Jaremcsuk 34., illetve Alioszki 57.)
Hollandia–Ausztria 2-0 (Depay 11. – 11-esből, Dumfries 67.)
Az állás: 1. Hollandia 6, 2. Ukrajna 3 (4-4), 3. Ausztria 3 (3-3), 4. Észak-Macedónia 0.

Hirdetés