Karma: becsapott egy idős embert a baleset-módszerrel, menekülés közben meghalt autóbalesetben…

Nem sokáig örült a bezsebelt pénznek a telefonos csaló.

Hirdetés

Az úgynevezett baleset-módszeres csalásokról nem egyszer, nem kétszer írtunk már, az alábbi eset viszont eggyel különlegesebb a korábbiaknál, hogy mást ne mondjunk.

Aki esetleg nem ismerné a módszert, röviden összefoglaljuk: az elkövetők telefonon hívják fel a kiszemelt áldozatot, hivatalos személynek (ügyvéd, rendőr, ügyész, orvos) adják ki magukat, és azt állítják, hogy a hívott személy közeli rokona — gyermeke, unokája, testvére — egy másik településen súlyos balesetet szenvedett (vagy éppen okozott). Ezért kérik a felhívott személyt, hogy egy bizonyos pénzösszeget utaljon át egy megadott bankszámlára annak érdekében, hogy el lehessen látni a balesetet szenvedetteket.

Ugyanígy járt el egy 33 éves Suceava megyei férfi is, aki egy idős szászlekencei (Beszterce-Naszód megye) férfit csapott be azzal a mesével, hogy a fia súlyos balesetet szenvedett, ő pedig orvos és 10 ezer lejt kér azért, hogy ellássa a sérültet.

Az összeget át is vette, majd bevágódott az autójába és száguldott is vele, csak hát a közlekedési rendőrök a nyomába eredtek, miután a csaló nem volt hajlandó megállni egy ellenőrzési pontnál. Pár perccel később a rendőrök holtan találták meg: a járműve kisodródott az útról, majd az út melletti mezőn felborult. Hát ilyen ez a karma…

Hirdetés