Itt egy fontos hír a kijárási tilalom megszegése miatt megbírságolt koslatóknak

A nép ügyvédje igyekezett tisztázni néhány fontos részletet.

Hirdetés

A szükségállapot katonai rendeleteinek betartását felügyelő rendőrök és csendőrök naponta több ezer bírságot osztanak ki országszerte, s mivel elég sok ködös infó kering a témáról, a fegyelmezetlen állampolgárok kedden kaptak egy viszonylag fontos hírt a nép ügyvédjétől.

Érdemes tisztázni, hogy a megbírságolt személyeknek csak az összeg felét kell kifizetniük, ha ezt a jegyzőkönyv kiállításától számított 15 napon belül megteszik, ez alól nem kivétel a katonai rendelet.

Amennyiben a bírságról szóló jegyzőkönyvet postán küldik el, akkor a kézbesítéstől számítva ketyeg az óra – hívja fel a figyelmet az ombudsman.

Ha a megbírságolt állampolgár valamilyen okból kifolyólag elégedetlen a hatósági eljárással, bátran a bírósághoz fordulhat.

Hirdetés

Erről részletesebben itt lehet olvasni.

A kijárási tilalom szabályainak megszegéséért járó bírságokat április másodikától brutálisan megnövelték: magánszemélyeket 2000 és 20 000 lej között, cégeket pedig 10 000-től 70 000 lejig terjedően bírságolnak meg a hatóságok, amennyiben megsértik a szükségállapot katonai rendeleteinek valamelyikét.

Hirdetés