Illusztráció: Pixabay.com

Jobban zavarta a vásárlókat a fogyasztóvédelmi ellenőrzés, mint a bolti kosz

Pedig a hatóság azért ment vizsgálódni, hogy védje az emberek egészségét.

Hirdetés

Augusztus van, javában tart a turistaszezon a tengerparti üdülőhelyeken, sok ember megfordul ott, ezért érthető, hogy a fogyasztóvédelem is gyakrabban akciózik. És hát tudjuk, hogy a hatósági ellenőrzésnek nem szokás örülni, mivel a szigorú hivatalnokok a kákán is csomót keresnek – és gyakran találnak is.

Viszont ismerjük el, a fogyasztóvédelmi hivatal (ANPC) ellenőrzései üdvözlendők, mert a céljuk az emberek egészségének és biztonságának védelme.

Az ANPC a hétvégén jelezte, hogy a tengerpart déli részén – ahol egyik üdülőhely a másikat éri – végeztek ellenőrzéseket szupermarketekben és bizony találtak is egy sor szabálytalanságot: koszos berendezést, romlott zöldséget és gyümölcsöt, nem megfelelő tárolási körülményeket, félrevezető címkéket port, rozsdát, penészt és bogarakat, szóval amit ilyenkor szokás találni.

Elrendelték a Carrefour, a Lidl, a Kaufland és a Mega Image öt boltjának ideiglenes bezárását, visszavonattak a pultokról egy sor terméket, kiosztottak négy figyelmeztetést és kilenc pénzbírságot, összesen 235 ezer lej értékben.

Eddig mondhatni szokványos a történet, de kap egy fanyar ízt attól, amit Horia Constantinescu, az ANPC elnöke mondott. Hogy amíg a hatóság ellenőrei a szupermarketekben végezték a dolgukat, több vásárlót is jobban irritált a fogyasztóvédelmi ellenőrzés, mint az ott talált szabálytalanságok, vagyis a kosz, a penész, a romlott étel és így tovább.

Hirdetés

„Azért vagyunk ott, hogy megvédjük a vásárlók egészségét és hogy kötelezzük a boltokat: tiszteljék klienseiket. És megint koszos vitrineket, megint romlott zöldséget és gyümölcsöt találtunk, láthatóan elfelejtették, hogy a profit egy részét be kell fektetni, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő”

– méltatlankodott a fogyasztóvédelem vezetője.

Hirdetés