Itt az első olyan korrupciós botrány, amely a Ciucă-kormány egyik miniszterét érinti – le is mondott (FRISSÍTVE)

A mezőgazdasági tárcát vezető Adrian Chesnoiunak gyűlhet meg a baja az ügyészekkel, amennyiben a képviselőház megfosztja a mentelmi jogától.

Hirdetés

FRISSÍTVE:

Adrian Chesnoiu a Facebook-oldalán jelentette be, hogy  lemond a miniszteri tisztségről és a párttagságát is felfüggeszti. A bejegyzésében viszont tagad minden vádat, azt írja, ő bizony soha semmilyen törvénysértő dolgot nem követett el.  Továbbá arra kérte a képviselőket, hogy nyugodt szívvel szavazzák meg a mentelmi jogának a megvonását.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hivatalosan is kérvényezte a képviselőháztól Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter mentelmi jogának a megvonását, akit hivatali visszaéléssel és felbujtással gyanúsítanak.

A DNA úgy tudja, a szociáldemokrata párti politikus a versenyvizsgára vonatkozó jogszabályok megkerülésével próbált zsíros állást intézni több ismerősének.

Az ügyészek szerint Chesnoiu rávette az egyik alkalmazottját – a vizsgabizottság képviselőjét –, hogy szivárogtassa ki a versenyvizsga tételeit, amelyek aztán eljutottak négy preferált jelentkezőhöz.

Hirdetés

Így azoknak nem sokat kellett izgulniuk, lazán megnyerték a versenyt, és meg is kapták a melót (vezető tisztségekről van szó megyei mezőgazdasági igazgatóságoknál) – írja a DNA közleménye, amely ugyan nem tartalmazza a miniszter nevét, de ügyészségi források szerint teljesen egyértelmű, hogy a PSD-s Chesnoiuról van szó.

A párthoz közeli források szerint a miniszter már a lemondását fontolgatja.

Hirdetés