Ismét orvosokat vádolnak hálapénz elfogadásával, a romániaiak munkaideje az egyik leghosszabb az EU-ban – szerdai hírmix

Most a német rendőrök kapcsoltak le egy drogos román sofőrt.

Hirdetés

A romániaik nagyon sokat dolgoznak

Mármint ezt mondja a statisztika. Bronzérmes dolgozók vagyunk, az átlag felett teljesítünk.

Az Eurostat kimutatása szerint tavaly az uniós országok 20 és 64 év közötti munkavállalói hetente átlagban 37,5 órát dolgoztak, ám jelentős eltérések vannak ezen a téren a tagállamok között. A heti munkaórák száma Görögországban (41 óra), Lengyelországban (40,4), illetve Romániában és Bulgáriában (egyaránt 40,2) volt a legnagyobb. Ha valaki kevesebb munkára vágyik, akkor számára Hollandia lehet az ideális célország heti 33,2 órával, esetleg Németország heti 35,3 órával vagy Dánia heti 35,4 órával. Románia élen jár az EU-ban a részmunkaidőben foglalkoztatottak heti munkaidejét tekintve is: a listát Svédország és Románia vezeti 26,4, illetve 26,2 órával, és Portugália zárja 18,6 órával. A munkavállalókkal és önálló vállalkozókkal kapcsolatos statisztikák összehasonlításából kiderül, hogy az alkalmazottakkal rendelkező önálló vállalkozók dolgoznak a legtöbbet hetente, 47,5 órát, őket az alkalmazottakkal nem rendelkező önálló vállalkozók követik 40,7 órával, az alkalmazottak munkaideje pedig 36,7 óra.

Hálapénz – az örök klasszikus

Ki nem találná, hogy mivel gyanúsítják a bukaresti Marius Nasta tüdőgyógyászati intézet több orvosát. Valószínűleg jól tippelt, az alapvetően életmentéssel és gyógyítással foglalkozó urak és hölgyek, az ügyészek szerint pénzt és javakat fogadtak el műtéten átesett betegektől. Szerdán a bukaresti ügyészség a rendőrség korrupcióellenes igazgatóságának munkatársaival négy házkutatást tartott, kettőt a tüdőgyógyászati intézményben, vesztegetéssel és vesztegetés elfogadásával kapcsolatos két ügyben. Az ügyészek szerint a Marius Nasta tüdőgyógyászati intézet több orvosa 2022-2023-ban ismételten különböző pénzösszegeket és javakat kapott a kórház különböző betegeitől feladataik ellátásával (műtét előtti és utáni ellenőrzések és sebészeti beavatkozások elvégzése) összefüggésben. A két ügyben az ügyészség 31 gyanúsítottat állított elő.

Már a határ sem akadály a drogos befolyásoltság alatt álló romániai sofőröknek

Találós kérdés: bedrogozott sofőr, autója tetején egy kanapéval halad az autópályán. Ki az? Természetesen a német rendőrség által Dortmund közelében megállított és igazoltatott fiatalember egy román állampolgár. 21 éves és a barátjának segített költözni. Nagyon kedves. Csak hát, amielőtt feldobták a kanapét az autó tetejére, még fogyasztott(ak?) egy kis kokaint – amit a rendőrök által végzett drogteszt is kimutatott. Pechjére.

Hirdetés