Ismét gond van az ország legdrágább arénájával: ezúttal a 20 millió eurós tetőszerkezet ment tönkre

Tíz éve avatták fel a Nemzeti Arénát Bukarestben, azóta is rendszeresen javítgatni kell.

Hirdetés

Ismét bajok vannak az ország legdrágább stadionjával: ezúttal az egymilliárd lejből felépített, 2011-ben átadott Nemzeti Aréna tetőszerkezete ment tönkre.

Konkrétan arról van szó, hogy a méregdrága, 20 millió eurós behúzható tetőt már csak ipari alpinisták segítségével lehet mozgatni, gombnyomásra már nem működik. Persze közben kiderült, hogy

az aréna tulajdonosa – a főpolgármesteri hivatal – semmilyen karbantartási munkálatot nem végeztetett

a stadionavató óta, illetve kizárólag olyankor, ha valami gond volt. És hát akadtak bőven problémák az elmúlt tíz évben.

2011-ben az egész focivilág azon röhögött, hogy a szeptember 6-ai avatómeccsen – a román és a francia labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőjén – a Nemzeti Aréna gyepe az első fél óra után tönkrement, ezután a csapatok egy krumpliföldhöz hasonló terepen próbáltak játszani, és

mindenki inkább arra ügyelt, hogy el ne törje a lábát vagy a kezét.

Aztán persze az is kiderült, hogy a 20 milliós tetőszerkezet ellenére néhány szektorban bizony lazán befolyik a víz, télen pedig használhatatlan. 2016-ban egy jó ideig be is kellett zárni a stadiont a behúzható tető miatt: egy ellenőrzés során kiderült, hogy az eredeti tervben ilyesmi nem is szerepelt, és nincs rá tűzvédelmi engedély.

Hirdetés