Indokolatlannak tartja a bentlakásügyben kiosztott büntetést az udvarhelyi polgármester… – hírmix

… Egy férfi pedig fejszével vert szét két játéktermet, amiért vesztett.

Hirdetés

Indokolatlannak tartja a bentlakás összeomlása nyomán kiosztott bírságokat a polgármester

Fejenként tízezer lejes bírságot rótt ki a székelyudvarhelyi polgármesterre, a polgármesteri hivatal jegyzőjére és a város főépítészére a Országos Építészeti Felügyelet (ISC) Hargita megyei részlege a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának felújítására kibocsátott engedélyek miatt. Mint ismeretes, a bentlakás épületének egyik fala decemberben leomlott, két tanuló meghalt, több másik megsérült. Közben a tragédia nyomán keletkezett törmeléket már eltakarították, befejeződött az épület belső stabilizálása, jövő héten a külső megerősítés is lezárul, a tényleges felújításhoz pedig természetesen új építkezési engedélyre lesz szükség. Gálfi Árpád polgármester különben indokolatlannak tekinti a büntetést, szerinte a városháza nem adott engedélyt a szóban forgó munkálatokra, így bíróságon támadják meg a döntést. Részletek a Krónikán.

Egy most benyújtott törvénytervezet rámutatott arra, hogy az élet szar

Hétfőn a REPER nevű párt egyik képviselője benyújtott egy törvénytervezetet, ami arról szól, hogy a korrupciós vagy szolgálati bűncselekményekért jogerősen elítélt rendőrök, katonák, csendőrök, köztisztviselők ne kaphassanak úgynevezett szolgálati, azaz különleges nyugdíjat – aminek el(nem)törlésével kapcsolatban amúgy is évek óta tart a botrány kies tájainkon (Románia – a szerk.). A beterjesztő szerint erkölcstelen dolog különleges juttatásokat adni olyan embereknek, akik megszegik a törvényt, holott éppen a törvény védelmében alkalmazzák őket. És itt most felmerül a kérdés, hogy ezt a törvényt miért nem terjesztették már be sokkal korábban, illetve miért nem fogadták már el sokkal korábban. A válasz a fenti címben olvasható.

Idegállapotba került a férfi, aki pénzt vesztett a félkarú rablón, így aztán fejszével állt bosszút

Összesen 19 nyerőgépet, egy rulettkereket és egy bárpultot vert szét fejszével egy 36 éves férfi két Giurgiu városi játékteremben, amiért előzőleg pénzt vesztett a játékszenvedélye miatt. A helyi rendőrség hétfői közleményéből kiderül, hogy egy bejelentés nyomán a közegek február 16-ikán este szálltak ki az első helyszínre, ahol a sértődött férfi 11 nyerőgépet, a rulettkereket és a bárpultot vagdalta szét, majd átment egy másik játékterembe, ahol további 8 játékgépet aprított fel a feltehetően nem túl józan fejszéjével. A rendőrségi közlemény szerint a férfi tettével a közrendet és a köznyugalmat egyaránt megzavarta, és ezért az értékes nyomozói teljesítményért már eleve megérdemlik a különleges nyugdíjat. A tettest 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.

Hirdetés