Mócsi életkép | Google Térkép

Illegális szertartáson vett részt, megfertőzte a családját egy Kolozs megyei hívő

Íme egy példa, hogy családtagjaink egészségét kockáztatjuk, ha járvány idején templomba, bármilyen vallási vagy nem vallási közösségbe járunk.

Hirdetés

Miközben a belügyminisztérium éppen arra készül, hogy a saját katonai rendeletét hágja át egy, az ortodox egyházzal kötött paktummal, és a húsvéti feltámadás szellemében egyformán kockáztassa a vallásos és nem vallásos lakosság egészségét, íme egy példa arra, hogy miért nem szabad templomba, vallási közösségekbe járni a koronavírus-járvány idején.

A Kolozs megyei Apahidán tizenhat személy nem vett tudomást az érvénybe lévő katonai rendeletekről, és április 5-én részt vett egy egyházi szertartáson. Egy hívő a saját családja négy tagját fertőzte meg azzal, hogy nem tartotta be a katonai rendeletet, részt vett a szertartáson, majd hazavitte a vírust. A négy családtagon később megjelentek a Covid-19 tünetei, ezért április 12-én tesztelték őket és az eredmény pozitív lett. Mindannyian kórházba kerültek. A szamosújvári ügyészek in rem eljárást indítottak a betegség leküzdésének akadályozásáért.

A szertartáson részt vevő személyek esetében április 10-én házi elkülönítést rendeltek el.

Ennek alapján elképzelhetjük, hogy milyen következményei lehetnek annak, hogy ha tömegesen utcára engedik a görögkeleti húsvétot ünneplő híveket.

A Ziar de Cluj úgy tudja, hogy mócsi pünkösdisták tartották az illegális szertartásokat. Vezetőjük Angliából tért haza, elviekben Apahidán töltötte a 14 napos karantént, de a helyi polgármester szerint ez idő alatt is tartott szertartésokat Mócson. Április 8-án utalták be a kolozsvári járványkórházba több családtagjával együtt. A lelkipásztor azt állította, nem tudta, hogy tilos vallási szertartásokat tartani.

Hirdetés