Ígérgetni tudnak: Iohannis és Orban személyesen akarják elhódítani Moldvát a PSD-től (VIDEÓval)

A két jómadár autópályákat ígért a népnek, mert ők is mit csináljanak…

Hirdetés

A román királyságok egyesülése alkalmából páváskodott egy kicsit Klaus Iohannis államelnök és Ludovic Orban miniszterelnök „Moldva szívében”, Iași-ban.

Mint tudjuk, a történelmi román királyságok területén van a PSD szavazóbázisának nagy része, így nem csoda, ha az összegyűlt tömeg egy része elkezdett hujjogni, meg olyan rigmusokat skandálni, mint „Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”

Erre Klaus gyorsan belemondta a mikrofonba, hogy az Egyesülésről elnevezett Marosvásáhelyt Iaşi-sal összekötő sztrádára nagy szüksége van Romániának, amit tkp. mi is tudtunk.

Utána Orban is hittérítősködött egy kicsit, előadva, hogy a PNL-kormány két legfontosabb prioritása a Vásárhely–Iași és a Nagyszeben–Pitești sztrádák megépítése, amelyet természetesen teljes egészében EU-s pénzekből óhajtanak megvalósítani.

Hirdetés

A miniszterelnök szerint 2021–2027 között egy többéves költségvetés elkészítésével meg lehetne valósítani a projektet, amivel egyben finoman jelezte, hogy maradna még egy ideig a miniszterelnöki székben, ha úgy alakul.

Itt van videón is:

Hirdetés