Igazi kenőpénzt fogadott el az álbelügyes, ezért igazi börtönbe vitték az igazi zsaruk

Biztos irigyelték tőle a kenőpénzt. Persze az álorvosok, álpszichológusok, álügyvédek, álügyészek, álvízimentők és álpapok országában már meg se lepődünk.

Hirdetés

5000 lejes kenőpénzt markolt fel egy illetőtől a belügyi titkosszolgálat, vagy hivatalosabb nevén a belügyminisztérium Belső Biztonsági Főigazgatóságának (DGPI) egyik tisztje.

Ebben nem lenne semmi különös, hiszen ez Románia.

Csakhogy a Giurgiu Megyei Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) munkatársai rajtakapták, miközben átvette a pénzt az illetőtől még kedden, és kiderült, hogy emberünk valójában nem is igazi belügyi tiszt, csak amolyan álbelügyes.

Ami persze ebben az országban szintén nem meglepő, hiszen volt már nekünk álorvosunk (több is), álpszichológusunk, álügyvédünk, álügyészünk, álvízimentőnk, sőt még álpapunk is.

A mostani szélhámos azt állította, hogy neki belügyi tisztként befolyása van a rendőrök tevékenységére is, és azt is mondta, hogy az 5000 lejecske ellenében elintézi, hogy az érintett megússza a felelősségre vonást egy feltételezett hivatali visszaélés ügyében.

Hirdetés

Ez is annyira tipikusan Románia. Mint ahogy az is, hogy végül a hivatali visszaéléssel vádolt muki jelentette fel az álbelügyes mukit, mert a jelek szerint még időben rájött, hogy rossz embert akar lefizetni.

A házkutatás során az álbelügyesnél hamis jelvényeket, és egyéb „tárgyakat” is találtak, amelyek az állítólagos foglalkozását voltak hivatottak igazolni. Emberünket őrizetbe vették, meg fogja ütni a bokáját.

Hirdetés