Hoppá: korrupciógyanús ügyben szimatol a DNA a Kolozs megyei tanácsnál

A gyanú szerint vezetői tisztségeket lehetett vásárolni az önkormányzathoz tartozó igazgatóságnál, ahol Alin Tișe megyei tanácselnök szerint is fura dolgok történnek évek óta.

Hirdetés

Komoly korrupciós botrány körvonalazódik a Kolozs megyei tanácsnál, egészen pontosan az intézmény égisze alatt működő megyei szociális gondozási és gyermekvédelmi igazgatóságnál (DGASPC).

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerdán megerősítette, munkatársai kedden ellátogattak a megyei tanács és az igazgatóság székhelyére. Az ügyészek azt gyanítják, a szociális gondozási és gyermekvédelmi igazgatóságnál

rendszeresen lehetett vásárolni jó kis vezetői állásokat,

erről ügyészségi források szerint telefonos felvételek is árulkodnak. A Foaia Transilvană úgy értesült, az igazgatóságnál egy jelentkező 10 ezer euróért vásárolhatott magának egy igazgatói állást, például egy szociális központban, természetesen versenyvizsga nélkül.

A DNA látogatását Alin Tișe megyei tanácselnök sem tagadta,

sőt, azt nyilatkozta, reméli, hogy végre rendet teremtenek az igazgatóságná.  Tișe egyébként már júliusban arról beszélt, nem ártana újraszervezni végre az igazgatóságot, ahol amúgy is túl nagy az egy négyzetméterre eső főnökök száma. A megyei tanácselnök azt tervezte, hogy 70 százalékukat szélnek ereszti és inkább az érdemi munkát végző alkalmazottak számát növeli.

Hirdetés